Βιβλιοθήκη

alt

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας αποτελεί πλέον η βιβλιοθήκη, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.
?? 
alt
Φιλοδοξώντας να καλύψουμε τις τοπικές ανάγκες φιλαναγνωσίας ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εμπλουτισμού των διαθέσιμων τίτλων βιβλίων, με τη συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής, της Κοινότητας Πολυδενδρίου, του Συλλόγου Γονέων, αλλά και μεμονωμένων γονέων. Εδώ και λίγα χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία της και η βιβλιοθήκη ενηλίκων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική καταγραφή και ταξινόμηση των βιβλίων, με τη βοήθεια του δωρεάν υποστηρικτικού λογισμικού: «Σχολική βιβλιοθήκη» του Υπουργείου Παιδείας.
?? 
Έτσι, το Σχολείο μας παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές, στις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς του σχολείου μας να επιλέξουν για ανάγνωση μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού και ποικίλου περιεχομένου αξιόλογων βιβλίων. Η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική και γίνονται συνεχείς προσπάθειες για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας με νέο υλικό.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
?? 
1.??  Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν οι μαθητές-τριες, οι εκπαιδευτικοί και τα συλλογικά όργανα του σχολείου.
2. Η πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης για τους μαθητές γίνεται 1 φορά το 15πενθήμερο (η ημέρα και η ώρα καθορίζεται από τον δάσκαλο της τάξης) και 1 φορά το μήνα για τα υπόλοιπα συλλογικά όργανα του σχολείου. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια της βιβλιοθήκης.
3. Ο καθένας δανείζεται μόνο για τον εαυτό του. Κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί ταυτόχρονα μέχρι ένα (1) βιβλίο. Η διάρκεια δανεισμού είναι 1 μήνας το πολύ.
4. Οι χρήστες που δεν παρέδωσαν το βιβλίο με τη λήξη της προθεσμίας δεν έχουν δικαίωμα άλλου δανεισμού.
5. Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται. Το δανεισμένο υλικό δεν μεταφέρεται σε άλλο μέλος, ο καθένας δανείζεται για τον εαυτό του. Το μέλος που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, υποχρεούται να το αντικαταστήσει αγοράζοντάς το από το εμπόριο ή να το αναπληρώσει με ένα δικό του αντίστοιχης αξίας ή να καταβάλει το αντίτιμο της αξίας του.
6. Τα μέλη στη λήξη της σχολικής χρονιάς πρέπει οπωσδήποτε να έχουν επιστρέψει στη βιβλιοθήκη (ή σε περίπτωση απώλειας να έχουν αντικαταστήσει) το υλικό που δανείσθηκαν.
7. Τα μέλη οφείλουν να σέβονται τους παραπάνω όρους, διαφορετικά χάνουν την ιδιότητά τους.